Border-collie Gio


Vijf weken geleden zijn onze border-collie Gio en ik gestart met de cursus speuren.
Op zondagochtend, met prachtig weer, zijn we richting Roermond gereden. Daar zou de cursus, op een prachtige locatie, heel landelijk tussen de weilanden en tegen een bosrand gelegen, plaatsvinden.

Onder het genot van een kop koffie of thee maakten we met de cursisten kennis en kregen we van Mary uitleg over de inhoud van de cursus.
De cursus bestond uit vijf lessen, waarbij elke keer een ander onderwerp aan de orde kwam.
We hebben o.a. speeltjes verstopt, geleerd om een spoor uit te zetten op verschillende locaties, de hond leren speuren, en de hond leren zoeken naar een verstopt persoon.

Tussendoor kregen we elke keer zeer nuttige aanwijzingen en tips. We leerden bovendien om onze hond beter te observeren en van zijn gedrag meer te leren. Daardoor leer je ook jezelf beter kennen.

Voor ons is deze cursus zeer nuttig geweest. We hebben bovendien samen veel plezier gehad. Elke zondagochtend als ik stukjes frikadel stond te snijden, stond Gio al klaar. Want, o geweldig, dan mocht hij weer gaan speuren. We hebben veel geleerd, op een zeer ontspannen en gezellige manier. Daarom hebben wij dan ook besloten, om ook nog de cursus voor gevorderden te gaan volgen.

Groetjes,
Corina en Gio